Gospić je bio domaćin ovogodišnjeg projekta „ The Effect of Children on Consumption and Sustainable Consumption Training“ u okviru Erasmus+ programa za ključnu aktivnost 2 u području općeg obrazovanja u trajanju od 07.03.2016. do 11.03.2016.god. Sveukupno je bilo 40 učenika, profesora, ravnatelja i pedagoga iz 4 države partnera Italije, Portugala, Rumunjske i Turske.

Tanju Duran
Tanju Duran

Tanju Duran , koordinator cijelog projekta koji dolazi iz vojne akademije (Maltepe Askeri Lisesi Komutanligi, Turkey), druge po veličini u Europi, kaže da u okviru ovog projekta očekuje da ćemo osvijestiti mlade ljude o prekomjernoj potrošnji i potrebi smanjivanja iste, a sve to u cilju očuvanja naše zemlje.  “Ovo je prvi radni sastanak učenika 5 država partnera i njihovih mentora, gdje su pokazali izuzetnu kooperativnost i spremnosti na promjene koje su cilj ovog projekta.  Također sam ugodno iznenađen zavidnom razinom engleskog jezika koji je radni jezik ovog projekta, te lakoćom kojom su učenici međusobno komunicirali.  

– Moram posebno zahvaliti koordinatorici Editi Klobučar i cijelom njenom timu na izuzetno kvalitetnom odrađenom prijemu i organizaciji cijeloga skupa, kazao je.

Duran je uz to ugodno iznenađen prirodnim ljepotama koje nudi Gospić i okolica.  Impresioniran je sa izletima u Memorijalni centar “Nikole Tesle” u Smiljanu i Nacionalni park “Plitvička jezera”, te najavljuje skori ponovni posjet s obitelji. Naglašava da je prezadovoljan sa smještajom, hranom i osobljem u hotelu “Ante” gdje su boravili za vrijeme projekta.

 

Edita Klobučar
Edita Klobučar

Mr.sc. Edita Klobučar koordinator europskih projekata gimnazije Gospić, domaćin ovog skupa izražava zadovoljstvo nakon uspješno odrađene prve mobilnosti, na kojoj su mentori, na odvojenim sastancima dogovarali buduće aktivnosti koje je potrebno napraviti u okviru projekta u narednom periodu.  Učenici su također nazočili nastavi fizike, matematike, likovne umjetnosti, sociologije i engleskog jezika naravno održane na engleskom jeziku, što pokazuje kvalitetu nastavnog kadra kojeg imamo u našoj školi.

– Naravno sve to ne bi bilo moguće napraviti bez prof. Milana Štimca i naravno našeg koordinatora iz Turske koji je napisao projekt u kojem nas je prihvatio kao partnera koji će predstavljati ne samo našu školu, grad Gospić, županiju Ličko-senjsku, nego i državu Hrvatsku, kazala je prof. Edita Klobučar.

Nakon pet radnih dana, učenicima i mentorima su podijeljeni certifikati o učešću na prvoj mobilnosti u okviru ovog projekta.  I učenici i mentori osjećali su se veoma ugodno kako u radnoj atmosferi, tako i u zajedničkom slobodnom vremenu kao što se vidi u galeriji slika.

GS Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.