Ovoga vikenda će „Ljepotica boje opala“, kako mnogi s pravom nazivaju rijeku Gacku, najbolju pastrvsku vodu Europe, zabljesnuti u punom sjaju. Uskrs je nakon otvaranja redovne proljetne ribolovne sezone pravi  test dobrog bookinga koji na koji svakako valja računati. Direktor holdinga unutar poduzeća Gacka d.o.o. Josip Orešković očekuje ovog vikenda mnoštvo ribolovnih fanova.

-Neprestano dobivamo pozive ribolovaca iz cijele Hrvatske, Europe i svijeta ima na pretek. Zato sam uvjeren da će na Uskrs uz Gacku biti mnoštvo ribolovaca, domćih i stranih. Cijena jednodnevne karte za zone A i B je 250 kuna. Na dionici od izvora Gacke pa do mosta br. 3, kako nazivamo most u Čovićima, ribolov je dopušten samo na muhu po principu „uhvati i pusti“.  Nizvodno sve do mosta br. 5 može se uzeti po jedna pastrva i to određene dužine. Ispod mosta br. 5. nizvodno dopušten je i ribolov na blinker. Vremenske prognoze su naklonjene ribolovcima, vodostaj Gacke je dobar i uvjeren sam da je pred nama jedan odličan ribolovni vikend, rekao nam je Josip Orešković.

Cijena godišnje ribolovne dozvole za članove ŠRU „Gacka“ iz Otočca stpji 400 kuna, mlađi od 18 godina  godišnju dozvolu plaćaju 200 kuna. Invalidi Domovinskog rata koji nisu članovi ove ribolovne udruge godišnju dozvolu također plaćaju 400 kuna. Što je ribolovna zona udaljenija od izvora Gacke, to je cijena dnevne karte niža. Tako će ribolovci u zoni C, dijelu Gacke ispod Otočca, dnevnu dozvolu plaćati svega 60 kuna.

GS press

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.