Radovi na novom kružnom toku na Ličkom Osiku privode se kraju. Signalizacije – semafora više nema, a kružni tok očekuje još samo asfalt. Međutim, čini se da građanima nisu jasna pravila ponašanja na kružnom toku.

Vozila sa starog Ličkog Osika obvezno se moraju uključiti DESNO u kružni tok, a ne na lijevu stranu direktno za Gospić kako  zadnje vrijeme dio vozača ima praksu. Također, vozila koja prometuju iz Perušića prema Gospiću moraju se zaustaviti i propustiti prometu s lijeve strane. Kako doznajemo, na tom dijelu ceste već je bilo nekoliko situacija u kojima se vozači nisu držali prometnih pravila. Za to su pomalo krivi vozači, a pomalo i ceste koje nisu postavile odgovarajuće znakove. Nadalje doznajemo da će odgovarajuće znakove Hrvatske ceste postaviti nakon završetka radova. Ukoliko prometujete tom cestom, svakako budite na oprezu!

Za sve koji nisu sigurni kako se vozi u kružnom toku, na stranicama instruktor vožnje (http://www.instruktor-voznje.com.hr/kruzni_tok_rotor/) opisana su pravila vožnje u kružnom toku:

PROMETNI PROPISI I SIGURNOSNA PRAVILA

Vrijede ista kao i u svakom drugom raskrižju !

Tko onda ima prednost ?

Taj naš strašni kružni tok obilježen je znakovima. Prilikom ulaska u kružni tok nailazite na znak Raskrižje s cestom koja ima prednost prolazakoji govori da dolazite na raskrižje sa cestom koja ima prednost prolaska. Vozila koja se nalaze u kružnom toku imaju prednost prolaska pred vama koji ulazite u kružni tok ! Da nema prometnog znaka prednost bi imala vozila koja se uključuju u kružni tok, odnosno dolaze sa desne strane vozilu koje je u kružnom toku.

Gs Press / Nikola Mraović

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.