Četvrti po redu koncert ovogodišnjeg rock festivala „GrockS“ doveo je u atrij  gospićkog KIC-a Damira Urbana & 4. Predgrupa  im je bila gospićka  grupa „Glorija“.

Kako to obično biva, na samom početku koncerta Gloriju je gledalo i slušalo 30-ak ljudi, ali je prijem kod publike bio od početka dobar. Bend se sinoć uistinu trudio dočarati presjek covera u rasponu od U-2, Bowia, Mr. Blacka, pa do kultne Ekatarine Velike i njihove „Oči boje meda“. Bilo je povremenog „škripanja“ u zvuku, ali je nastup bio prije svega iskren i dojmljiv, čemu su doprinijele mlade snage, posebno glas pjevačice Josipe. A kada smo već kod glasa valja reći da je Slaven Stilinović, frontman i gitarista benda, sinoć dao maksimum. „Glorija“ postoji 28 godina i tijekom toga razdoblja ima kontinuitet, za razliku od mnoštva šupljikavih, ali zvučnih jubileja lokalnih glazbenika koji su zadnjih godina zapljusnuli Gospić, ne mareći pro tome „rupe u vremenu“ kada su pauzirali deset i kusur godina. Bez obzira na kvotu nastupa Glorija (Žare i Slaven) su ovdje od 1988. godine.

Urban i njegova četvorka krenuli su sinoć malo tugaljivo, sa skladbama novijeg datuma (album „Mamut“). Da mnogima nije mjesto na ovome koncertu vidjelo se nakon par skladbi kada su manje grupice publike   napuštale sada već dobro popunjen atrij. Oni koji imaju emocionalne žuljeve nisu sinoć niti trebali biti u KIC-u. Urban je dokazani alternativac, glazbenik čiji glazbeni stil po mnogo čemu odudara od klišeja. Krenimo od imagea i njegova haljetka,  tekstova nabijenih emocijama  pa do  glazbe. Ako je gospićki „GrockS“ zamišljen kao slojeviti glazbeni događaj, onda su ga „Urban & 4“ dostojno začinili.

Sinoć se u atriju povremeno osjećao čudan miris, također drukčiji od drugih. Ukoliko su čuvari fizičkog ćudoređa tražili korisnike „zlouporabe opojnih droga“, o svemu ćemo čitati više u sutrašnjem policijskom izvješću.

M. S./N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.