Kiša, ponegdje blatna, bit će češća i obilnija na Jadranu i u gorskim predjelima. Obilnija oborina je na širem riječkom području moguća već danas, ali u nedjelju, ponedjeljak i utorak velike količine kiše bit će duž većeg dijela Jadrana, u gorskom području te unutrašnjosti Dalmacije. Tih dana u 24 sata može lokalno pasti i više od 70 litara kiše po četvornom metru, no važno je naglasiti da u razdoblju od nedjelje do utorka ukupna količina oborine ponegdje može biti veća od srednje mjesečne. Dakle, na pojedinim lokalitetima može pasti i više od 200 litara po četvornom metru. Povremene će kiše biti i u sjevernim kopnenim krajevima, no ne tako obilne kao na Jadranu i u gorju.

Meteoalarm Gospić

Stupanj pripravnosti: Crveno

Obilna kiša, mjetimice i više od 100 l/m2. količina oborine 70-110 mm PODUZMITE MJERE kako bi se zaštitili. Djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija. Vjerojatni su veći prekidi u prometovanju te prekid i gubitak energije, komunikacije i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Stupanj pripravnosti: Žuto

Olujni udari jugozapadnog vjetra. srednja brzina vjetra 40-65 km/h; najjači udar vjetra – km/h BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Meteoalarm Karlobag

Stupanj pripravnosti: Crveno

Oblina kiša, mjestimice i više od 100 l/m2. količina oborine 70-120 mm PODUZMITE MJERE kako bi se zaštitili. Djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija. Vjerojatni su veći prekidi u prometovanju te prekid i gubitak energije, komunikacije i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Stupanj pripravnosti: Narančasto

Lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina. vjerojatnost grmljavine 50-80 % BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Stupanj pripravnosti: Žuto

Olujni udari juga. srednja brzina vjetra 55-90 km/h; najjači udar vjetra > 90 km/h BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

DHMZ - noviweb

Gs Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.