U vrijeme opsežnih mjera zaštite od širenja epidemije koronavirusa u provedbi su mnoge aktivnosti na poboljšanju uvjeta rada u predškolskom odgoju kako bi djeca po povratku u vrtić imala bolje uvjete boravka, učenja i igre.

U cilju demografske obnove u manje naseljenim i ruralnim područjima kojima nedostaje ili je slabo razvijena institucionalna skrb za djecu rane i predškolske dobi Ministarstvo za demografiju, obitelj i mlade i socijalnu politiku  krajem prošle godine objavilo je Javni poziv za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. Općina Udbina  je za svoj dječji vrtić „Medo“ podnijela prijavu koja je rezultirala potpisivanjem Ugovora o dodjeli financijskih sredstava u iznosu od 121.000 kuna.

Ova je Općina prijavila i projekt „Opremanje dječjeg vrtića Medo“  u lipnju prošle godine na objavljeni Natječaj  Lokalne akcijske grupe Lika iz Mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. I ovaj je projekt prihvaćen pa sada sljedi provedba projekta u vrijednosti 301.614,63 kuna kojim će se izvršiti opremanje postojećeg dječjeg vrtića.

Tako sada predstoji nabavka namještaja za  četiri sobe dnevnog boravka, opremanje kuhinje, kupnja nove didaktičke opreme te interaktivnih ploča.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.