U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova  potpredsjednik Vlade i ministar Davor Ivo Steir održao je danas u popodnevnim satima  sastanak sa županima hrvatskih županija. Tema sastanka bila je  modaliteti unaprjeđenja prekogranične suradnje i razvoj projekata poduprtih programima Europske unije u tom kontekstu.

Tom prilikom župan Milan Kolić istaknuo je odličnu suradnju Ličko-senjske županije sa Unsko-sanskim kantonom i gradom Bihaćem kao njegovim središtem  te naveo da su trenutno u pripremi tri projekta : uspostava aerodroma Željava  u gospodarske svrhe,  projekt  odvodnje otpadnih voda, odnosno  projekt aglomeracije Plitvičkih Jezera te povezivanje Nacionalnih parkova Plitvička Jezera i Una u svrhu poboljšanja  turističke ponude.  Realiziranjem navedenih dodatno će se nastaviti suradnja  kako na turističkom i gospodarskom planu i zaštiti okoliša, tako i kod kandidiranja projekata iz EU fondova.

Župan je istaknuo i odličnu suradnju Općine Plitvička Jezera sa Gradom Bihaćem te pripremu potpisivanja Povelje prijateljstva između Grada Gospića i Grada Bihaća.

Nadalje, Župan je najavio da će sa suradnicima uskoro upriličiti  susret sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u Banja Luci  gosp. Zlatkom  Kramarićem koji će dodatno učvrstiti odnose Ličko-senjske županije i Bosne i Hercegovine.

Gs Press / LSŽ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.