U Zagrebu je tijekom liječenja od kraće i teške bolesti jutros preminuo Fabijan Rupčić-Fabo. Ovaj vrlo skromni i dobri čovjek rođen je u Rastoki kod Gospića prije 80 ljeta. Ostat će zapamćen po puno toga dobroga, a svakako i stoga što je bio idol mlađih generacija, darivatelja krvi. Fabo je krv dao ukupno 137 puta, najviše od darivatelja s područja Ličko-senjske županije. Tijekom zadnjeg prijema u Gradu Gospiću upriličenog povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Fabo se požalio na zabranu liječnika da u poodmakloj životnoj dobi nastavi davati krv.
Bio je i ostao dosljedni humanitarac, zapamćen kao čovjek koji nikada nikoga nije mrzio. Kada su mu tadašnji susjedi u ljeto 1991. godine zapalili dio imanja na Ličkom Osiku, kao poruku da se seli iz tzv. Krajine, Fabo je s obitelji teška srca krenuo u progonstvo. Unatoč životnim nedaćama taj je dobri čovjek uvijek govorio:
-Nikoga ne mrzim. Uvijek sam nastojao pomagati ljudima. Pa i onima koji su nas na početku rata zapalili i protjerali. Nikada nisam pitao tko će primiti moju krv. Važno je da je nekome pomogla, da je spasila nečiji život. Ponovno bi to učinio, bez razlike po bilo kojoj osnovi!

GsPress/L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.