Ukupno dosad 1534 osoba zaraženih koronavirusom

0

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo

 • SLUČAJEVI

  HR: 1.534
  Svijet: 1.710.798

 • IZLIJEČENI

  HR: 323
  Svijet: 382.073

 • PREMINULI

  HR: 21
  Svijet: 103.512

Trenutno je potvrđeno ukupno 1534 osoba zaraženih koronavirusom, a 323 osobe su ozdravile. Dvadeset i jedna osoba je preminula od koronavirusa. 32 osobe su trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 15.691 testiranja.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je uputu o smanjivanju putovanja za građane koji žele doći u domovinu tijekom Uskrsa. I dalje vrijedi preporuka HZJZ-a o ograničavanju putovanja, i iz inozemstva i u inozemstvo, te unutar Hrvatske.

Od početka travnja je aktivan i sustav e-Propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-Propusnica. Više o e-Propusnicama i načinu izdavanja pogledajte OVDJE.

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do subote, 11.4. do 11 sati izdano je 940.448 e-propusnica, ukupno je odbijeno 45.737 e-propusnica.

Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

Zato se ovim mjerama zatvaraju djelatnosti u kojima je više osoba u bliskom kontaktu te se zabranjuje okupljanje više od 5 osoba.

Sve trgovine koje će raditi će morati poštivati mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a HZJZ će izdati preporuke za prijevoz koje će vrijediti na nacionalnoj razini.

Podsjećamo da se osobe u samoizolaciji moraju striktno pridržavati uputa koje su im dane.

Od srijede, 18. ožujka vrijede posebne mjere koje će se primjenjivati sljedećih 30 dana, a koje će bitno utjecati na starije osobe kao najugroženiju skupinu. Mjere imaju za cilj zaštititi starije od zaraze. Sve informacije o posebnim mjerama možete pronaći ovdje.

Na snazi su i dalje donesene mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

Gs Press / koronavirus.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here