Uoči (ili bolje reći za vrijeme?) padanja novog snijega dodatno su intenzivirani radovi na uklanjanju leda i snijega s dijelova nogostup u Gospiću. Predsjednik Stožera zimske službe Grada Gospića Ivan Biljan izvijestio nas je kako su na terenu djelatnici Lika-cesta koji čiste gradske nogostupe.
-Prije dvije godine smanjena su nam sredstva za održavanje nerazvrstanih cesta za oko 6 milijuna kuna. Uz to smo dobili na održavanje dodatnih 250 kilometara cesta. Uz sve ove nepogodnosti nastojimo učiniti maksimum i izvršavati svoje obveze temeljem zakonskih odredbi Prvi snijeg ove zimske sezone stajao nas je u smislu čišćenja nekoliko stotina tisuća kuna, i to uz vrlo povoljne cijene koncesionara Lika-cesta. Nastojat ćemo i dalje optimalno koristiti sredstva kojima raspolažemo kako bi prometnice na području Grada Gospića bile uvijek prohodne. U očekivanju novih snježnih oborina dodatno smo angažirani, pa ćemo ovoga vikenda pojačati aktivnosti kada intenzitet prometa bude manji, rekao nam je Ivan Biljan.
Vremenska prognoza za nadolazeće dane sklona je ljubiteljima zimskih sportova, ali ne i zimskim službama pa se uklanjanje starog i novog snijega s gradskih ulica i nogostupa nameće kao prioritet uobičajen u ovo doba godine.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.