U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Gospiću održana je konferencija za novinare kandidata na rednom broju 4 u IX. Izbornoj jedinici dr. Darka Milinovića. Njemu su potporu došli iskazati predstavnici braniteljskih udruga s područja Gospića i Ličko-senjske županije. Potporu hrvatskom dragovoljcu i sudioniku Domovinskog rata dr. Milinoviću.

“Počašćen sam podrškom branitelja”

-Zaista sam počašćen ovom podrškom jer on ima ogromnu težinu. To je podrška mojih prijatelja i prijateljica, svih onih kojima je Hrvatska u srcu, koji su ponosni na dosege Domovinskog rata, na našu Ličko-senjsku županiju. Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata živi su dokaz da je ovo velika županija, ali ne samo po površini. Iza mene stoje ljudi koji su živi simbol otpora srbo-četničkom agresoru, ali nažalost i simbol stradanja jer su sa mnom i članovi obitelji koji su na oltar Domovine dali ono najsvetije-svoje živote. Jamčim, a do sada sam to činio. Bilo kao ministar zdravstva, kao saborski zastupnik, kao predsjednik ŽO HDZ-a… Uvijek sam svima bio i uvijek ću biti na usluzi i pomoći.

Čast koju je  teško iskazati riječima

Dr. Milinović je tijekom konferencije naglašavao zasluge hrvatskih branitelja, svetost žrtava i obvezi da Domovinski rat uvijek bude čvrst temelj hrvatske opstojnosti.

-Nismo mi političari najzaslužniji za stvaranje hrvatske Domovine. To je zasluga i privilegij ovih ljudi. Riječ „ponos“ najbolje oslikava moje prijatelje i  prijateljice koji su mi  danas došli dati podršku. Još jednom vam se zahvaljujem jer biti vaš suborac u ratu čast je koju je teško iskazati riječima. Kao što ste vi bili spremni poginuti za Domovinu, ja sam u kolokvijalnom smislu tih riječi spreman poginuti za boljitak ove županije i Hrvatske. Preko mene će se u Hrvatskom saboru čuti glas hrvatskog branitelja i svih građana,  rekao je dr. Milinović kojemu su podršku došli dati predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, predstavnice udruga s županijske razine:Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja, Udruga djece poginulih hrvatskih branitelja, UHDDR-a 1990.-’91. , HVIDR-a, zatim UHDDR-a 1990.-’91. grada Gospića, HVIDR-a grada Gospića, Udruga specijalne policije „Tigar“ iz Gospića, Udruga veterana 9.  gardijske brigade „Vukovi“, HVIDR-a Senj, HVIDR-a Plitvička jezera, UHBDDR-a Plitvička jezera, županijski Stožer za obranu digniteta Domovinskog rata. Predsjednik županijskog Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata bojnik Antonio Šebalj govorio je u ime svih udruga.

“Darko Milinović je jedan od nas!”

-Ovom prigodom pozivamo sve svoje članove, hrvatske branitelje, ali i svekoliko građanstvo da na skorim parlamentarnim izborima daju glas jednome od nas, dragovoljcu dr. Darku Milinoviću i HDZ-u. Zašto? Dr. Milinović se kao liječnik uključio u ratni sanitet u Gospiću odmah nakon početka rata. Bio je mnogo puta na prvoj crti bojišnice, skrbeći o ranjenim hrvatskim braniteljima. Dragovoljno se javio i u Oluju, spašavajući sugrađane i borce. On je jedan od nas. Kasnije je kao saborski zastupnik uvijek skrbio o  ovoj županiji, a kao ministar postao je poznat kao najbolji ministar zdravstva u RH. Uvijek nam je bio na raspolaganju za sve probleme i puno nam je pomagao. Ljevica na vlasti zadala nam je svima samo brige, a našu županiju stavila na marginu. Nadajmo se da se to više neće dogoditi. Uvjereni smo da će se dr. Milinović u Hrvatskom saboru i dalje boriti za prava hrvatskih branitelja i svih građana naše županije, zaključio je Antonijo Šebalj. Na novinarski upit o činjenicama kako je stalna meta napada i  izmišljotina jednog lokalnog portala, dr. Milinović je istaknuo svoju promidžbenu retoriku.

Ja svoje političke protivnike respektiram

-Ako ste pratili tijek moje predizborne kampanje zacijelo ste zamijetili da vodimo jednu modernu, afirmativnu kampanju. Ja svoje političke takmace respektiram. Prosjek starosti članova mojega Izbornog stožera je 25 godina. Okupio sam ljude neopterećene prošlošću, obrazovane ljude. Bilo je  tijekom kampanje grubih napada na mene. Ukoliko je u pitanju uljuđena šala, ja je prihvaćam jer ukoliko ne znate primiti šalu, onda niste za politiku. Ja vjerujem da sam odličan na broju 4  i da ću u nedjelju sa HDZ-om slaviti pobjedu!

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.