U tvrđavi Nehaj, tome simbolu Senja i herojske povijesti ovog dijela Hrvatske, održana je danas povodom Dana grada svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Senja. Gradonačelnik Darko Nekić za ovu je prigodu izdvojio tek manji dio projekata i aktivnost čiji su dosezi izravni vezani za povećanje kvalitete života svih građana, kao i za ukupni razvoj grada Senja na svim poljima djelovanja. Nazočne je posebno pozdravio župan Milan Kolić. Pohvalio je visoku razinu dosadašnje suradnje s Gradom Senjom, pri čemu je Ličko-senjska županije uvijek bila suport i pouzdan partner Gradu Senju i sim ustanovama i institucijama sa ovog područja. Osim župana Kolića svečanu sjednicu uveličali su Sanjin Rukavina, zamjenik župana, kao i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin.

Današnja svečana sjednica Gradskog vijeća i blagdan Svetog Jurja, Dan grada, bili su prigodu za nagrade najuzornijima u nekim branšama i aktivnostima. Tako su priznanja Grada Senja dobili pilana Krasno Ive Katalinića, dobrovoljni darivatelji krvi, Damir Tomljanović i Nevenka Rukavina za dosege u kulturi. Kao i uvijek u svečanim prigodama neizostavan je bio odličan nastup Ženske klape „Senjkinje“.

U nastavku proslave održana je „Noć knjige“, a pri tome i svečana promocija izdanja romana „Crvenokosa Zora i njezina družina“, djela na hrvatskom jeziku u režiji Gradske knjižnice Senj čiji su suorganizatori bili Matica Hrvatska Ogranak Senj, Klub maturanata senjske gimnazije i Turistička zajednica Grada Senja. Završetak današnjih događanja bila je kazališna predstava „I živjele su sretno…?“ Scene Gorica, odigrane u Pučkom otvorenom učilištu M. C. Nehajeva.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.