Do subote će biti sve toplije, ponegdje i vrlo vruće, uz južinu, nekima i neugodno sparno, a zatim opet nagla i burna promjena, uz pad temperature i za desetak stupnjeva. Pljuskova i grmljavine bit će gotovo sigurno, gdjekad vjerojatno i olujnog nevremena, a na Jadranu će nevolje stvarati i najprije jako jugo, pa još više – jaka i olujna bura – već potkraj subote na sjevernom dijelu, u nedjelju posvuda. U odnosu na to – četvrtak i petak, usprkos vrućini, djeluju gotovo idilično.

U petak i subotu bit će još toplije, uz južinuPotkraj subote i u nedjelju nova jaka promjena vremena, uz pad temperature, te uz prolazno jak vjetar, na udare mjestimice i olujan – sjeverni i sjeveroistočni, gdjegod i sjeverozapadni. Bit će i pljuskova i grmljavine, a moguća su i mjestimična olujna nevremena s tučom, već u subotu poslijepodne na zapadu i sjeveru zemlje te na sjevernom Jadranu, gdje će nakon juga vjerojatno već u subotu navečer zapuhati jaka, često i olujna bura. 

U noći na nedjelju i tijekom nedjelje oblaci i vjetar premještat će se sve do juga Jadrana. Ponegdje su ponovno moguće i pijavice. I dok je kiša u sjevernijim krajevima gotovo sigurna, ponegdje i desetak litara po četvornome metru, na srednjem i južnom Jadranu ponovno bi neka mjesta mogla ostati sasvim suha. A i temperatura zraka manje će se sniziti nego na kopnu, gdje će pad ponovno biti zamjetan – nedjeljno će poslijepodne biti hladnije od subotnjega i za desetak stupnjeva.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.