U Srbiji ukupno 1908 slučajeva zaraze, od čega 284 novih. Preminulo još 7 osoba

0

Prema posljednjim informacijama u Srbiji su registrirana ukupno 1.908 slučaja COVID 19 te je zabilježeno novih 284 slučajeva.  7 je novih smrtnih slučajeva, a ukupno je preminula 51 osoba.

Od ukupnog broja zaraženih, smrtnih slučajeva je 2,67 posto.

Prema riječima epidemiologa Predraga Kona od 51 preminulog, 39 su muškarci, a 12 žene. 91 osoba je na respiratorima.

“Smanjivat ćemo kontakte što je moguće više, drugog izlaza iz ove situacije nemamo”, navodi on.

Rekao je da će se još pokazati zašto su Srbi bili “toliko trapavi” kad su u pitanju masovna testiranja te zašto nisu ranije krenuli s njima.

“Ipak, nismo mi ništa zakasnili. Testirali se mi ili ne, sve ovisi od naših kontakata. Nekontrolirani kontakti mogu se dogoditi u zatvorenom prostoru, prilikom odlaska u kupovinu ili u grupama u kojima ne znamo je li netko zaražen ili ne. Krajnje je vrijeme da prestanemo s kontakima i da prestanemo omogućavati ovom virusu da se slobodno kreće i prenosi”, kaže dr Kon koji objašnjava i da su ovo posljedice onoga što je bilo prije 5 do 7 dana.

Rekao je i da će mjere protiv širenja koronavirusa trajati najmanje dva tjedna.

Doktorica Darija Kisić Tepavčević dodala je kako se trenutno može testirati više od tisuću ljudi.

Podsjetimo, u Srbiji su na snazi  stroge mjere zabrane kretanja od 17 sati do 5 sati ujutro, a vikendom od 13 sati do 5 sati ujutro.

Svim osobama starijim od 65 godina iz urbanih sredina, odnosno starijim od 70 godina iz seoskih, zabranjeno je napuštanje prostora u kojima žive.

Gs Press / dnevnik.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here