Kroz jesensku 2019. u sklopu projekta „Tesla za Društveno korisno učenje“ održano je 7 volonterski akcija markiranja planinarskih staza na području Velebita i Ličkog sredogorja. U sklopu projekta tako je provedeno 10 volonterskih akcija gdje se se obnovilo 10 planinarskih staza na području Like.

Na obilježavanju planinarskih staza sudjelovalo je ukupno 70 čovjek dana tj. 30 osoba u 2018 i većim djelom u 2019 godini. Iz projekta su financirani svi troškovi volonterskih akcija. Ovim projektnim elementom htjelo se kroz projekt povećati broj aktivnih volontera te promociju voluntarizma općenito.

Projekt „Tesla za društveno korisno učenje“ kojeg u partnerstvu provode LAG LIKA, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te Hrvatska Gorska Služba Spašavanja Stanica Gospić sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetna os 4.: Dobro upravljanje te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge. Projekt se provodi tijekom 2 godine a ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn (od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn).

Martina Jurković, Voditeljica projekta Tesla za Društvno korisno učenje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.