Tijekom proteklog vikenda (17.–20. siječnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

U vremenu od 27. prosinca 2019. godine do 19. siječnja 2020. godine u mjestu Prozor, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 69-godišnjakinje, iz koje je otuđio motornu pilu.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 29 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću kod 19-godišnjeg hrvatskog državljana (0.95 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava:

  • u petak je osoba s područja Otočca dragovoljno predala 62 komada raznog streljiva;
  • u subotu je osoba s područja Gospića dragovoljno predala 3 ručne bombe i 743 komada raznog streljiva.

Navedeno streljivo i bombe je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

 Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja – manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.   

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.