.

Kriminalitet

 

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su jučer zaprimili prijavu 65-godišnje hrvatske državljanke da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj, te je ona do 24. rujna 2020. godine u svrhu navodnih troškova postupka na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Internet prijevare su sve češće i raznih modusa (načina izvršenja).

Ono što vam uvijek mora biti sumnjivo:

  • obećanja o brzoj zaradi novca bez posla,
  • molbe za malim donacijama ili neki drugi načini traženja novčane pomoći,
  • traženje osobnih informacija (preslike ili fotografije osobnih iskaznica,        bankovnih kartica …),
  • molba da kliknete određeni link i spojite se na određeni servis,
  • nepersonalizirane poruke,
  • mnoge ovakve elektronske poruke napisane su VELIKIM SLOVIMA.

Naučite što prije prepoznati lažni email i prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih.

U vremenu od 20. do 24. rujna 2020. godine u mjestu Vrebac, u lovištu čiji je lovozakupnik trgovačko društvo s područja Gospića, nepoznati počinitelj oštetio je žičanu ogradu oko prostora za uzgoj jelena.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tabu tema: Sve masovnije krijumčarenje ljudi u Lici

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Senja i Karlobaga.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here