U protekla 24 sata (5./6. listopada 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, dvije prometne nesreće, dva narušavanja javnog reda i mira i dragovoljna predaja oružja.

Kriminalitet

Jučer u Nacionalnom parku Plitvička jezera, nepoznati počinitelj je iz torbe 58-godišnje državljanke Kine otuđio novac i osobne dokumente.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu  podnijeti kaznenu prijavu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice i Senja.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su na području Korenice i to vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe, te držanjem životinja bez nadzora.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

Dragovoljna predaja oružja

Jučer je građanin s područja Udbine dragovoljno predao poluautomatsku pušku, četiri spremnika za streljivo i 176 komada streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

 Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.