U protekla 24 sata (19./20. prosinca 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, jedna prometna nesreća i dragovoljna predaja oružja.

Kriminalitet

U razdoblju od 4. do 18. prosinca 2017. godine, nepoznati počinitelj je u više navrata pozivao prijemno dojavni centar Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije i lažno iskazivao potrebu za izlaskom hitne medicinske pomoći na područje Otočca i Poduma.

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Karlobaga.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnog sredstva

Jučer je u Gospiću građanin dragovoljno predao automatsku pušku, 100 komada streljiva i tri spremnika za streljivo, koje je policijski službenik protueksplozijske zaštite ove policijske uprave izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.       

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.