U protekla 24 sata (25./26. travnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

Kriminalitet

U razdoblju od 1. listopada 2017. godine do 24. travnja 2018. godine u Metajni, nepoznati počinitelj provalio je u kuću 54-godišnje slovenske državljanke iz koje je otuđio televizor.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 17.40 sati u Novalji kada se 5-godišnjakinja iz Zagreba  na romobilu izvezla iz dvorišta na ulicu i udarila u stražnji desni bočni dio osobnog automobila riječke registracijske oznake kojim je upravljao 37-godišnjak iz Novalje. Djetetu su u Općoj bolnici u Zadru okvalificirane teške tjelesne ozljede.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3) i Korenice (2).

Javni red i mir

 Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

 Dragovoljna predaja oružja

 Jučer je u Donjem Lapcu građanin dragovoljno predao 41 komad raznog streljiva i lovačku pušku, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.