U protekla 24 sata (19./20. ožujka 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, jedna prometna nesreća i tri dragovoljne predaje oružja.

Kriminalitet

Jučer u Podumu, nepoznati počinitelji fizički su napali 39-godišnjaka i 76-godišnjaka iz Poduma, zadavši im više udaraca po tijelu, uslijed čega je 39-godišnjak teško ozlijeđen.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Promet

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Gospića.

Dragovoljna predaja oružja

Jučer su u Karlobagu evidentirane tri dragovoljne predaje streljiva i oružja, te su ukupno predana 332 komada raznog streljiva, četiri bombe i dvije tromblonske kumulativne mine, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.