U protekla 24 sata (19./20. veljače 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, jedna prometna nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava i nestanak osobe.

 Kriminalitet

 U vremenu od 1. siječnja do 17. veljače 2020. godine sa stovarišta u šumskom predjelu Krbavica, nepoznati počinitelj je otuđio 20 m³ drvnih sortimenata u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Korenici.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Novalje.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

Jučer je zaprimljena dojava da su na planini Velebit, predio Mali Golić, Općina Lovinac, pronađena minsko-eksplozivna sredstva.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdili su da se radi o 7 ručnih bacača raketa i 3 minobacačke mine, zaostale iz Domovinskog rata.

S obzirom da su navedena minsko-eksplozivna sredstva bila u vidno oštećenom stanju i nisu bila sigurna za transport, uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništena su na mjestu pronalaska.

Nestanak osobe

Jučer je u Policijskoj postaji Otočac prijavljen nestanak Branka Burića (1965.) sa adrese Otočac, Sajmišna 8b.

Evidentiran je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba Burić Branko-profil, a visok je 172 cm, jače tjelesne građe, prosijede kratke kose.

U trenutku odlaska bio je odjeven u crnu trenirku i crno-plave tenisice.

Molimo građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim saznanjima o nestaloj osobi da to jave na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.