U protekla 24 sata (23./24. siječnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su tri prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

Promet

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića i Otočca. U njima je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Jučer u 10 sati u Gospiću, dogodila se prometna nesreća kada je 28-godišnjakinja iz Gospića, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, ulaskom u lijevi zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja, izletjela van kolnika udesno i udarila automobilom u stablo. Vozačica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Treća prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Korenice.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Korenice, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Dragovoljna predaja oružja

Jučer je građanin u Otočcu dragovoljno predao 25 komada raznog streljiva i pet ručnih bombi, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.        

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.   

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.