U protekla 24 sata (11./12. listopada 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su četiri prometne nesreće i jedna predaja minskoeksplozivnih tvari.

 Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Novalje. U njoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Novalje.

Dragovoljna predaja oružja

U mjestu Krasno, jučer je građanin dragovoljno predao tri tromblonske mine i dvije ručne bombe, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / Ured načelnika PU ličko-senjske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.