U protekla 24 sata (2./3. srpnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela i četiri prometne nesreće.

Kriminalitet

 

U srijedu, 27. lipnja 2018. godine u Kiku, Općina Lovinac, nepoznati počinitelj je iz dvorišta kuće 48-godišnjaka iz Zagreba otuđio traktor.

Jučer na parkiralištu Nacionalnog parka Plitvička jezera, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil mađarske nacionalne oznake i otuđio navigacijski uređaj u vlasništvu 44-godišnjeg mađarskog državljanina.

Jučer u Mukinjama, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil ogulinske registracijske oznake u vlasništvu 53-godišnjaka s područja Saborskog, iz kojeg je otuđio torbu sa dokumentima jednog lovačkog društva.

Savjetujemo građanima da:

  • ne ostavljaju novac i druge vrijedne stvari na vidljivim mjestima u vozilu,
  • u slučaju udaljavanja od vozila provjere da li su prozori na njihovom vozilu zatvoreni i vozilo zaključano,
  • vozilo uvijek parkiraju na dobro osvijetljenom mjestu,

–     novac i druge vrijedne stvari uvijek budu uz njih,

  • u slučaju počinjenja takvog kaznenog djela, da ŽURNO izvijeste policiju pozivom na broj 192.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Novalje. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području  Gospića, Korenice i Senja.

Dragovoljna predaja streljiva

Jučer je građanin s područja Gospića dragovoljno predao 60 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here