U protekla 24 sata evidentirana 2 kaznena djela, 5 prometnih nesreća, 4 narušavanja javnog reda i mira, te 2 pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava

1

U protekla 24 sata (31. srpnja./1. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira, te dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Noću, 30./31. srpnja 2019. godine nepoznati počinitelj je:

iz kuće u mjestu Lun na otoku Pagu, otuđio novčanik vlasništvo 78-godišnjeg slovenskog državljanina i

iz kuće u Novalji otuđio novčanik i osobne dokumente na štetu 39-godišnjakinje iz Novalje.

Policija traga za počiniteljem, a kaznene prijave biti će dostavljene nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića i Otočca. U njima je jedna osoba teško i jedna lakše ozlijeđena.

Izdvajamo prometnu nesreću sa teško ozlijeđenom osobom:

Jučer oko 19,25 sati na državnoj cesti 23/3, u mjestu Žuta Lokva, Općina Brinje, dogodila se prometna nesreća kada je 47-godišnjak sa područja Brinja, upravljajući motociklom gospićke registracijske oznake  u smjeru sjevera pretjecao osobno vozilo zagrebačke registracijske oznake, kojim je upravljala vozačica sa područja Zagreba, na mjestu gdje je to horizontalnim znakom zabranjeno, u trenutku kada je vozačica skretala vozilom u lijevo na parkirališni prostor, uslijed čega je došlo do udara motocikla u zadnji lijevi dio automobila.

Vozač motocikla kolima Hitne medicinske pomoći prevezen je u KBC Rijeka gdje mu je pružena liječnička pomoć, te su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1), Korenice (1) i Senja (1).                                                                    

Izdvajamo prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom koja se dogodila

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Otočca (2), Senja (1) i Novalje (1).

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.     

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

Jučer su građani (u mjestu Frkašić, Općina Donji Lapac predio zvan Klašnjica, te u mjestu Donje Pazarište) pronašli minsko-eksplozivna sredstva: 32 ručne bombe (uključujući 12 improviziranih bombi) i 2 trotilska metka, koja su policijski službenici  za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja. 

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / PU ličko-senjske

1 COMMENT

  1. Zar Ranko Ostojić koji stoji iza svega zaista vjeruje da neće odgovarati za to? Zar ta bitanga o kojoj već četiri godine otvoreno pišem da je postavljen od strane KOS-a (Splitska veza) i MI6 za predsjednika saborsog Odbora za nacionalnu sigurnost zaista vjeruje da će se nekažnjeno izvući iz svega?

    U dva nastavka ću objaviti samo samo pet zadnjih oslobađajućih prekršaja. Ima tu zanimljivih prijava koje najbolje opisuju što se događa u Lici.

    ODLAZI RANKO OSTOJIĆU I VODI SVOJE SMEĆE SA SOBOM
    https://sdpinterzlocin.blogspot.com/2019/08/odlazi-ranko-ostojicu-i-vodi-svoje.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here