Prve prijave oboljenja od gripe Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije zaprimio je u  47. kalendarskom tjednu, a prvi laboratorijski potvrđeni slučaj gripe bio je 22. studenoga prošle godine. U prošlom, 6. tjednu 2020. godine zaprimiljeno je 208 prijava oboljenja od gripe, do sada najviše u jednom tjednu, iz svih epidemioloških područja (Gospić, Otočac i Senj, Novalja, Korenica) te sada ukupno brojimo 684 oboljenja od gripe.

Najviše oboljelih je u pedijatrijskoj dobi, i  to s područja Gospića, što je i očekivano s obzirom da je u Gospiću jedina opća bolnica u županiji. Na sreću do sada na području Županije nije zabilježen smrtni slučaj kao posljedica gripe.

Podaci iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo govore kako je

U Hrvatskoj  zaključno s 9. veljače 2020. godine službeno registrirano ukupno 20 388 oboljelih od gripe, od kojih je rekordnih 9 444 prijavljeno tijekom 6. tjedna 2020. godine. Postojeći podaci ukazuju da se nalazimo na vrhuncu sezone gripe koji može potrajati još koji tjedan. Vrhunac sezone bilježi se nekoliko tjedana kasnije nego prethodnih sezona S obzirom na veličinu stanovništva, najveće stope oboljelih zabilježene su na području Krapinsko-zagorske, Ličko-senjske i Koprivničko-križevačke županije.

Gs Press / c.p.L.O.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.