U protekla 24 sata (8./9. studenog 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća i dvije dragovoljne predaje oružja.

Kriminalitet

 Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, 24-godišnjakom i 18-godišnjakom iz Brinja, zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi.

Sumnjiče se da su u utorak, 7. studenog u Brinju, prijetili smrću i fizički napali policijske službenike, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.

Oni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Gospića (1), Korenice (1) i Senja (1).

Dragovoljna predaja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava

U protekla 24 sata građanin sa područja Otočca dragovoljno je predao 127 komada raznog streljiva, a građanin s područja Gospića pištolj.

Navedeno streljivo i pištolj je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. 

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.        

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost. 

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.