U POSLJEDNJA 24 sata zabilježeno je 117 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2614.

Među njima je 307 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 19 pacijenata.

 

Tri osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 12.081 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 201 preminula, a 9266 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8819 osoba. Do danas je ukupno testirano 193.153 osobe, od toga 1793 u posljednja 24 sata, priopćio je Stožer.

Istekla odluka za kafiće i klubove

U ponoć je istekla odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se ograničavalo radno vrijeme barova i klubova.

Prema toj odluci barovi i klubovi smjeli su raditi do ponoći, a kako Stožer odluku zasad nije produžio, od danas klubovi mogu raditi kao i prije odluke koja je inicijalno donesena 14. kolovoza pa produljena 27. kolovoza s rokom važenja do 7. rujna.

Bez obzira na to je li odluka istekla još sinoć ili istječe večeras u ponoć, a to u odluci nije precizno definirano, kako sad stvari stoje, od večeras klubovi i barovi mogu raditi dulje od ponoći jer je riječ o novom datumu, 8. rujna koji u svakom slučaju nije obuhvaćen posljednjom odlukom.

Gs Press / index.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here