Uspješna humanitarna akcija Kluba ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ i župnijske HVIDR-e pod nazivom „Zajedno u ratu-zajedno u miru za Opću bolnicu Gospić“ dobila je danas epilog. U Opću bolnicu Gospić stigla je medicinska oprema koju je u ime ove ustanove preuzela dr. Sandra Čubelić.

Naša je ustanova od danas bogatija za vrijednu medicinsku opremu koja je rezultat humanitarne akcije Kluba ratnih veterana 9. gardijske brigade Vukovi i Županijske HVIDR-e. Ova je akcija potakla javnost da nam se priključi jer smo u ratu zaista bili zajedno, a zajedno smo također u miru. Mi smo priklupljena sredstva nastojali iskorisititi u najbolju moguću svrhu, a to je da opremimo našu Jedinicu intenzivnog liječenja i Odjel koji smo pripremili za bolesnike oboljele od COVID-19. Na ovaj način imamo potpuno odvojene aparature. Kupljen je moderni, pomični  respirator  koji je visoko funkcionalan. Kupili smo i monitore za nadgledanje vitalnih funkcija i dva EKG aparata. Na ovaj način će nam ambulanta za pacijente sa sumnjom na koronu imati odvojene uređaje.

Ja na sve ovo mogu reći jedno veliko hvala od srca. Zahvaljujem se svim donatorima, svim građanima koji su se priključili ovoj akciji, rekla je novinarima ravnateljica bolnice Sandra Čubelić.

Ova ustanova trenutno ima šest respiratora, dok je jedan respirator vraćen kao posudba iz KBC Rijeka. S obzirom na funkcionalnost druge, slične opreme, OB Gospić u funkciji ima ukupno 11 uređaja, respiratora i anestezioloških aparata. U ime Kluba ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ nazočnima se obratio predsjenik Antonio Šebalj.

Čast nam je što smo uspješno okončali ovu humanitarnu kaciju. Prikupljeno je 324 724 kune pa koristim ovu prigodu da bih se iskreno zahvalio svima koji su uplatili novac za ovu akciju. Nije važna svota uplate, koliko je važna dobra volja i veliko srce naših građana da zajedno pomognemo našoj bolnici. Tijekom rata i danas u miru Opća bolnica Gospić i svi zaposlenici zaslužili su naše najveće poštovanje, istaknuo je Antonio Šebalj.

 

 

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.