U Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu jutros smo zatekli četiri autobusa. Sezona je školskih ekskurzija kada uprava Memorijalnog centra ima problema sa parkiranjem jer se istodobno znade dogoditi dolazak 7-8 autobusa, čemu valja dodati i vrlo brojne individualne dolaske posjetitelja osobnim automobilima.
Ovo je zapravo ilustracija zadnjih uspjeha Teslina memorijalnog centra. U svibnju ove godine zabilježen je dolazak više od 8 400 posjetitelja, odnosno za tisuću posjetitelja više nego li u istom mjesecu 2015. godine. Na ovaj bi način mogla biti uvelike prekoračena lanjska rekordna brojka od 35 tisuća posjetitelja tijekom cijele godine.
Zaposlenici MC-a su organizacijski doskočili povećanom „bookingu“. Vodiči posjetitelje podijele u nekoliko grupa, izmjenjujući obilaske pojedinim dijelovima postava, pa na ovaj način svaki posjetitelj obiđe Memorijalni centar i nauči podosta toga o životu i dostignućima velikog genija. U smjeru bolje ponude posjetiteljima i proširenju sadržaja krenuo je i Grad Gospić. Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je Odluka o promjenama i dopunama Prostornog plana, čime će se u okolici Memorijalnog centra Nikole Tesle omogućiti izgradnja poslovnih objekata ugostiteljskih i trgovačkih sadržaja.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.