U Ličko-senjskoj županiji prvi potvrđeni slučaj koronavirusa, pacijent ima blažu kliničku sliku i nalazi se u samoizolaciji

0

Član županijskog Stožera civilne zaštite župan Darko Milinović održao je danas redovnu koferenciju za medije kako bi javnost upoznao sa situacijom vezanom uz koronavirus na ovome području.

Do danas smo imali 317 slučajeva samoizolacije, trenutno je ih je 118 jer ostali nisu razvili nikakve simptome ove bolesti. Još jednom molim građane naše Županije da se pridržavaju svih naputaka nacionalnog i županijskog stožera, a gradske i općinske stožere da koordiniraju sa županijskim stožerom kako bismo svi zajedno bili efikasniji. Od ovih 118 slučajeva samoizolacije njih 11 je prekršilo upute Stožera i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak. Tri objekta su prekršila odredbu o zatvaranju i protiv njih će biti također biti pokrenut prekršajni postupak.

Do sada smo na analizu poslali devet uzoraka briseva, a od tog broja ih je osam negativnih. Najavio sam da će koronavirus svakako stići do nas. Nema panike, nije to ništa iznenađujuće. Od sinoć imamo prvi službeno potvrđeni slučaj iz Senja. Riječ je mlađoj osobi i blažoj kliničkoj slici. Boravio je u Austriji i moram pohvaliti toga pacijenta jer je odmah poduzeo sve potrebne korake kako bi se spriječilo širenje virusa. Stupio je u kontakt sa epidemiolozima i Stožerom i danas se nalazi u samoizolaciji. Nadajmo se da će tako i ostati.

Od sutra ćemo medijima redovno dostavljati izvješća o stanju vezanom uz ovu epidemiju, rekao je župan Darko Milinović

Vijest o prvom oboljelom pacijentu s područja Ličko-senjske županije proširila se Likom još sinoć. Članovi jedne  inače minorne političke opcije doznali su za ovaj podatak preko Zagreba pa su na svojoj facecook-grupi požurili o tome obavijestiti svoje članstvo. O etici i moralu vinovnika toga poteza ne treba niti govoriti.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.