Podignuta je optužnica protiv 65-godišnjeg Đakovčanina Jure Tokalića koji je početkom mjeseca uhvaćen za upravljačem autobusa u kojem je krijumčario čak 93-je ilegalaca, javlja Novi list.

Novac mu je, kako doznaje list, bio potreban za kupnju grobnice, te za životne troškove.

Radilo se o ilegalcima iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša, a za upravljač busa sjeo je i bez potrebne vozačke dozvole. Ilegalce je trebao prevesti do odmorišta Vrata Jadrana na riječkoj obilaznici.

Optužnicom mu se stavlja na teret da je 3. rujna oko 20 sati u blizini mjesta Donji Lapac, za unaprijed mu obećani iznos od 5.000 eura, u autobus registriran za prijevoz šezdesetak putnika preuzeo i smjestio devedesetak stranih državljana koji su u Republiku Hrvatsku ušli izbjegavajući graničnu kontrolu. Njih osmero smjestio je u prostor za prijevoz prtljage.

Novi list navodi da ga se tereti da je imao namjeru strane državljane prevesti u blizinu graničnog prijelaza Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom kako bi oni izbjegavajući graničnu kontrolu ušli u Sloveniju, a u čemu su ga spriječili policajci na autocesti u Vrbovskom.

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je i produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.