Potpisivanjem dvaju ugovora vrijednih 23,5 milijuna kuna počinje okonačanje žeđanja jednog dijela  Općine Karlobag i Starigrad  sa oko tisuću domaćinstava. Današnjem činu su nazočili ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, Zoran Đuroković, direktor Hrvartskih voda, Krsto Ramić, načelnik Općine Starigrad Paklenica i u ulozi domaćina načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović. Načelnik Tomljanović je  istaknuo činjenicu kako je izgradnja podvelebitskog pravca vodovoda presudna za razvoj ovoga područja.

Podsustav regionalnog vodoopskrbnog sustava zadarskog zaleđa i dijelova Općine Karlobag  stvorit će se uvjeti za poboljšanje vodoopskrbe naselja Starigrad, ali i omogućiti vodoopskrba naselja Tribanj na području općine Starigrad te Barić Drage i Lukovog Šugarja na području općine Karlobag. Riječ je o naseljima sa gotovo tisuću domaćinstava u kojima do sada nije uspostavljena javna vodoopskrba. Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković najavio je da se od danas  pokreće početak kraja žedanja tog dijela Jadranske obale.

-U ljetnim mjesecima domaćinstva na tome području opskrbljivala su se pitkom vodom iz cisterni, što je u mnogome ograničavalo i otežavalo život na tome području. Posebno kada govorimo o razvoju turizma. Ovo su prvi, konačni napori da se ovi problemi zauvijek riješe. U prvoj fazi će se realizirati projektna dokumentacija u iznosu 3 milijuna i 250 tisuća kuna čime će se stvoriti pretpostavke za izgradnju 30 km cjevovoda. Izgradnja vodospreme u Starigradu  i hidrostanica Kruškovac stajat će dodatnih 10 milijuna kuna. Vršit će se oko 12 km rekonstrukcije cjevovoda od Maslenice do Starigrada. Svi ti radovi vrijedni su 20 milijuna kuna. U ovoj prvoj fazi gradit će se ili rekonstruirati oko 45 km magistralnog cjevovoda.

Potpisivanju ugovora nazočio je i ministar Tomislav Ćorić koji današnji početak realizacije ovoga projekta smatra povijesnim.

-Ovo je svakako povijesni dan jer će početkom realizacije ovoga projekta u skoroj budućnosti vodovod dobiti gotovo tisuću domaćinstava. Svi radovi koji će se u narednih dvije godine raditi na  području Zadra, Općina Starigrad i Karlobag stajat će 113 milijuna kuna, a u prvoj fazi potpisani su ugovori u vrijednosti 23,5 milijuna kuna.

Na novinarsko pitanje zašto se baš danas potpisuju ovi ugovori ministar Ćorić je odgovorio kako u svemu tome ne vidi probleme. Svojevrsni desant na Liku od strane mnoštva ministara iz redova HDZ-a ministar Ćorić je nazvao „redovnim obilaskom terena koji se poklopio sa skorim izborima za Županijsku skupštinu“. Novinari su ustvrdili kako je župan Darko Milinović najviše zbog Ćorića izbačen iz HDZ-a.

-Mislim da su tu bili neki dublji razlozi. Što se tiče lokalnih izbora moj dolazak i boravak u Ličko-senjskoj županiji u proteklom razdoblju znači da sam doista došao dati potporu svojim kolegama na listi HDZ-a. Ovo je danas ministarski posao koji nema veze s promidžbom HDZ-a. Unatoč manjim animozitetima između SDSS-a i HDZ-a Tomislav Ćorić stanje u koaliciji smatra dobrim.

-Spaljivanje karnevalske lutke s mojim likom smatrao bih nevažnim jer sam javna osoba i izložen sam javnoj kritici. Tako je s g. Pupovcem. Mi smo svi političari i pripadamo političkom dijelu društva pa smo na taj način izloženi kritici i satiri, rekao je minsitar Tomislav Ćorić u Karlobagu.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.