Foto: Bruno Zlomislić

Sinoć je u hotelu Sheraton održan humanitarni bal Udruge PINK life, a sva prikupljena sredstva namijenjena su kupnji aparata za limfnu drenažu potrebnog u postupku liječenja raka dojke. Balu su se odazvala brojna lica iz društvenog i političkog života Hrvatske. Od predsjednica Udruge PINK life, Nives Morić doznali smo detalje vezane uz ovaj humanitarni događaj.
“Udruga Pink nije se osnovala slučajno. To je grupa entuzijasta. Mi smo po uzoru na američke organizacije odlučili napraviti Pink party. Odlučili smo da ćemo svake godine opremiti neku bolnicu sa uređajima koji budu trebali onkološkom odjelu ili rehabilitaciji od onkološke bolesti. Ove godine smo išli na aparate za limfnu drenažu gdje ćemo nadam se opremiti šest bolnica. To će biti tri bolnice u Zagrebu i po jedna u Osijeku, Dubrovniku i Varaždinu. Mislim da hrvatski građani koji boluju od onkoloških bolesti zaslužuju bolju skrb, i trebaju je dobiti. Ako ne može država, mislim da su tu udruge da pomažu i da zajedno možemo mjenjati stvari. Ova akcija se nastavlja i moja je želja da barem jednom godišnje pokrenemo jednu ovakvu akciju. Želimo raditi u suradnji sa Ministarstvom zdravstva, ja sam zahvalna svim ljudima koji su ovdje i svim pokroviteljima koji su pomogli.” kazala je Morić.

Humanitarni bal je podržala i prof. dr. sc. Gordana Rusak, koja ističe kako se ovom akcijom oboljelima šalje poruka da nisu sami.

“Još jedna humanitarna akcija koja pokazuje da ne smijemo čekati nego djelovati. U ovom slučaju djelovati u smjeru što boljeg i bržeg oporavka bolesnika liječenih od tumora kupnjom aparata za limfnu drenažu. Ovom humanitarnom akcijom ne samo da će se pripomoći fizičkom oporavku bolesnika nego se šalje poruka da nisu sami, a poruka jedinstva i zajedništva šalje se i time što će novcem prikupljenim kroz ovu akciju koja je započela u Zagrebu potrebnim aparatima biti opremljeno više bolnica diljem Hrvatske. Kroz ovu akciju se ogleda jedinstvo bolesnih i zdravih kao i jedinstvo svih djelova Hrvatske.” kazala je Rusak.

FOTO: U hotelu Sheraton održan humanitarni bal Udruge PINK life

Gs Press / H.J /foto:Bruno Zlomislić / nacionalno.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.