Novi projekt pod nazivom „Puževim koracima“ predstavili su danas u gospićkom KIC-u Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Put u život“ i gospićka udruga „Pčelice“. Projekt se organizira u okviru programa IPA 2002 – „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“. Predsjednica Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Put u život“ Vesna Budak definirala nam je težišne segmente novog projekta.
-Gospić smo odabrali za početak promocije ovoga projekta. Provodimo ga u osam županija, odnosno u onim dijelovima RH gdje imamo kvalitetnu suradnju s udrugama roditelja djece s poteškoćama u razvoju. Udruga „Pčelice“ iz Gospića pokazuje iznimnu aktivnost i nastojanja da se život djece s posebnim potrebama podigne na jednu višu razinu. Sukus projekta „Puževim koracima“ je predstavljanje i implementacija konvencije osoba s invaliditetom, a planiran je tako da se prave edukacijski moduli s članovima i zaposlenicima udruga. Da ih osposobimo za zastupanje prava djece s poteškoćama u razvoju, a dio edukacija namijenjen je zaposlenicima obrazovnih institucija lokalne samouprave, rekla nam je predsjednica udruge „Put u život“ Vesna Budak.
Projekt „Puževim koracima“ financira Europska unija, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske sa gotovo 100 tisuća eura. Provedba projekta trajat će 15 mjeseci i završit će u veljači 2017. godine.

M. S./N.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.