O B A V I J E S T

korisnicima vodoopskrbnog sustava

kojom se korisnici obavještavaju da je zbog puknuća vodoopskrbnog cjevovoda na dionici od Gospića prema Bilaju od 19:30 sati došlo do većih poremećaja u sustavu te će dio potrošača u Gospiću biti bez vode ili će imati otežanu vodoopskrbu.

Nakon lociranja oštećenja u tijeku je njegovo otklanjanje i normalizacija vodoopskrbe na navedenom području očekuje se tijekom narednih sati.

Molimo korisnike za strpljivost s obzirom da se radi o najvažnijem pravcu vodoopskrbe, a iz ostalih pravaca nije moguće osigurati redovno stanje zbog velike suše i pada izdašnosti izvorišta.

Usluga d.o.o.

Uz kvarova na vodovodu, dugotrajna suša postaje problem

Unatoč dugotrajnoj suši direktor gospićkog poduzeća „Usluga“ Mile Devčić situaciju u opskrbi pitkom vodom na širem području Gospića i Perušića  još uvijek smatra solidnom.

-Hidrološke prilike su izrazito nepovoljne već dulje vrijeme i neka crpilišta su sasvim presušila. Unatoč tome sustav vodo opskrbe držimo u dobroj formi. Ovome pomaže i dio vode koju preuzimamo iz Gacke, a kojoj opskrbljujemo šire područje općine Perušić. Riječ je o 2 litre vode u  sekundi. Naše aktivne kaptaže su se približile minimumu, pa iako stanje još nije alarmantno, kiša bi svakako bila neophodna, dodaje direktor Usluge Mile Devčić. Voda iz sustava opskrbe redovno se ispituje i šalje na analizu, a njezina čistoća i sastav za sada su besprijekorni.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.