Gospićki powerlifting klub „Rux“ je po uzoru na američka i ruska elitna natjecanja jučer po prvi puta na domaćem terenu organizirao natjecanje na kojem se trebala zaslužiti pozivnica organizatora. Ovo natjecanje okupilo je najbolje benčere i deadliftere iz regije. Liftovi koje smo vidjeli rijetko se viđaju na natjecanjima u Hrvatskoj i većinom su dio velikih svjetskih natjecanja.

U bench pressu apsolutni i relativni pobjednik je Rade Savić iz Srbije s podignutih 260kg. Drugi je bio Irfan Muhiciz Bosne i Hercegovine s 242.5kg, dok je treći Tomislav Bitunjac iz Splita koji je nastupio za domaći klub PLK Rux. Bitunjac je ujedno i relativni pobjednik juniorskih i teens kategorija s 207.5kg u kategoriji do 100kg. Dok su Savić i Muhić već dio svjetske elite, Tomslav je mlada nada hrvatskog bench pressa. Branko Suzić je ukupni veteranski pobjednik s podignutih 180 kg i 182.5kg podignuta u četvrtom pokušaju.

U deadliftu apsolutni pobjednik je Sahludin Žutko Šehić s 335kg. Relativni pobjednik je 5-godišnji Sejfo Šehović koji je u kategoriji do 75 kg podigao 230 kg. Saud Saban je bio ukupno treći s 300 kg. Sva tri natjecatelja su predstavnici BiH.
Hrvatska je dobila dvije mlade nade u deadliftu. Svjetski GPC rekorder u svojoj kategoriji Ante Gluja Gluić podigao je 280 kg! Ante je 18-godišnjak i vrlo brzo će preći brojku od 300 kg.
Gospićanin Adriano Alić natjecatelj je domaćeg kluba i podigao je 200 kg u kategoriji do 75 kg. Adriano ima 16 godina i na račun godina i svoje tjelesne težine zauzeo je visoko mjesto u ukupnom poretku svih dobnih kategorija. Među ženama najjača je bila juniorka Kristina Zeko koja je podgla nevjerojatnih 180 kg, najviše na hrvatskoj powerlifting sceni.

Organizator Marijo Rukavina i PLK „Rux“ doista su se potrudili kako bi organizacijski ovo natjecanje zaslužilo najbolje ocjene, a najbolji dobili i odlične nagrade, od pehara i medalja koji su u rangu svjetskih prvenstava, do sponzorskih nagrada u suplementima. Tako je ovo izuzetno sportsko druženje donijelo je i odlične rezultate i veliki organizacijski poen domaćinima. Prvo natjecanje ovog tipa u regiji pokazalo se vrlo uspješnim okupivši najbolje dizače iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Natjecatelje je od lokalnih dužnosnika došao pozraviti župan ličko-senjski dr. Darko Milinović.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.