Gospić je bio domaćin 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Hrvatske. U prvom krugu natjecanja, na gradskoj razini boje grada Gospića branila su djeca iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ koja su nastupila sa četiri grupe: „Mala škola 1. i 2.“, „Krijesnice“, „Bambići“ te „ Hrpica“. Navedene grupe natječu se u pet disciplina: bacanje loptice, skok u dalj s mjesta, trčanje na 50 m. , štafeta 4 x 25 m i nogomet, posebno djevojčice, posebno dječaci.
Na 50 metara među djevojčicama pobjednica je Nika Ivančić, a među dječacima Antonio Mataija. Štafeta 4X25 metara pripala je Emi Sekulić, Eli Sekulić, Luciji Orešković i Petri Balenović, dok su najbrži dječaci bili Andrija Tomašić, Ivano Jurić, Matija Jelinić i Filip Ilić.

U bacanju loptice u dalj prva je bila Marija Orešić, a od dječaka Borna Duić.
Pobjednica u skoku u dalj je Matea Golić, dok je od dječaka pobjedu izborio Mihael Jurčić.
Prvakinje u nogometu su djevojčice iz ekipe „Bambići“, a od dječaka „Mala škola 1“. Dodijeljena je i nagrada za fair play koja je pripala ekipi „Bubamare i Hrpica“. Svi sudionici gospićke olimpijade dobili su majice i kape, pobjednici medalje i diplome. Bila je ovo uvertira za Županijsko natjecanje koje će se uskoro održati u Senju.

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.