Čini se kako ublažavanje mjera oko epidemije COVID-19 neće znatnije utjecati na dolazak na nastavu djece osnovnih škola u nižim razredima. Kako nas je izvijestio ravnatelj Osnovne škole „dr. Jure Turić“ Gospić Ivica Radošević roditelji mališana nisu pretjerano oduševljeni preporukama nacionalnog Stožera Civilne zaštite o nastavku održavanja školske nastave.

-Svega troje učenika nižih razreda krenut će u ponedjeljak, 11. svibnja u školu. Mi smo za ovu svrhu izvršili sve pripreme  pa će škola raditi od 8 do 16 sati jer je riječ o produženom boravku djece. Osim učitelja, radit će naša školska kuhinja. Tako će biti u naredna dva tjedna, naglasio je ravnatelj Ivica Radošević.

Ostanak na online nastavi u većem će broju imati i djeca iz OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ Senj. Nakon popuštanja epidemioloških mjera kreće nastava za niže razrede  kada će se u klupama naći svega 21 učenik. U matičnu školu u Senju krenut će četiri učenika, a u područnim školama Vratnik, Sveti Juraj i Krasno još 17 učenika.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.