I ove godine u Gospiću raznim aktivnostima obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

Foto: PU ličko-senjska

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj koji se obilježava 1. ožujka, Služba civilne zaštite Gospić uz suradnju sa Stožerom civilne zaštite Ličko-senjske županije i partnerima obilježili su danas raznim aktivnostima navedene dane.

Prvo je s početkom u 10.30 sati u prostorijama Ličko-senjske županije održana svečano radna sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije na kojoj se između ostalog razmatrao Plan rada za požarnu sezonu za 2020. godinu i na, Plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara na području Ličko-senjske županije za 2020. godinu s izradom prijedloga pogodnih lokaliteta i prostora radi uspostave odgovarajućih zapovjednih mjesta kod zapovijedanja i koordinacije u gašenju požara, pripreme za turističku sezonu 2020, te se razgovaralo o situaciji vezanoj uz pojavu corona virusa u Republici Hrvatskoj.

Potom je u Kulturno informativnom centru u Gospiću održano predavanje na temu „Uzroci i posljedice klimatskih promjena“ autorice dr.sc. Jelene Puđak za učenike srednjih škola, koja nam je na vrlo jasan način pojasnila da klimatske promjene i njihove posljedice nisu naša budućnost, već sadašnjost i da je krajnje vrijeme da poduzmemo nešto kako bi smanjili posljedice.

Nakon predavanja kojem su prisustvovali i članovi Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije, učenicima su se ukratko predstavile i žurne službe, policija, hrvatska gorska služba spašavanja, crveni križ i vatrogasci, s nadom da će u budućnosti se netko od tih prisutnih mladih ljudi pridružiti im se u njihovom humanom radu.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.