U Dubrovniku je u 14 sati prema službenim podacima DHMZ-a izmjereno čak 30°C, točnije 29,7°C. U 15 sati temperatura je porasla čak na 30,2°C.

U Dubrovniku je u 14 sati prema službenim podacima DHMZ-a izmjereno 30°C, točnije 29,7°C. U 15 sati temperatura je porasla čak na 30,2°C. Riječ je o najvišoj temperaturi koja je u Dubrovniku izmjerena u travnju otkad se vrše mjerenja. Klimatska arhiva DHMZ-a za Dubrovnik ukazuje da je do sada najviša izmjerena temperatura u travnju iznosila 26,3°C, a izmjerena je 22. travnja 2000. godine.

Konačni podaci o maksimalnoj temperaturi koja je danas izmjerena u Dubrovniku bit će poznati večeras nakon mjerenja u 20 sati, kada se uz trenutnu temperaturu očitava i najviša dnevna vrijednost. Vrlo je vjerojatno da je ona viša od 30,2°C, koliko je izmjereno u 15 sati.

Prljava kiša

Osim visokih temperatura, a u skladu s najavama, tijekom dana u Hrvatskoj povremeno propadaju i kišne kapi, koje su prljave zbog veće količine saharskog pijeska, o kojem smo također jučer pisali.

Pročitajte više na https://www.neverin.hr/vijesti/u-dubrovniku-u-14-sati-izmjereno-ljetnih-30c-oboren-apsolutni-rekord-za-travanj/

Hrvatska sutra

U većini krajeva promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i uz malo kiše ili poneki pljusak. Oborina će biti češća na zapadu, osobito navečer i u noći na utorak. U Dalmaciji pretežno i djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren istočni, u Slavoniji jugoistočni s mjestimičnim jakim udarima, a na Jadranu će puhati umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 °C.

Gospić je danas u 15:00 sati službeno izmjereno 20.4 stupnjeva celzijusa. Idući tjedan promjenljivo, mjestimice s kišom, češćom u unutrašnjosti. U srijedu postupna stabilizacija i razvedravanje. Zapuhat će umjerena bura, u srijedu s jakim udarima te sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

Gs Press / DHMZ / Neverin.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here