Danas se obilježavan 26 godina od osnutka 118. brigade ZNG Gospić. Sve je  započelo  svetom misom zadušnicom za 73 poginula branitelja ove postrojbe. U katedrali Navještenja blažene djevice Marije  za duše poginulih propadnika 118. br. ZNG, kao i za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, molio je vlč. Stjepan Zeba, tijekom rata župnik u Bilaju i Gospiću. Tijekom propovijedi vlč. Zeba je istaknuo kako  hrvatski branitelji najbolje znadu koliko je bilo teško i  časno braniti Domovinu, svoju vjeru  i svoj dom.

-Izdržali ste sve kušnje, napade nadmoćnijeg nepreijatelja i dokazali kako se voli svoje, kako se brani kućni prag, kako se voli i štuje Domovina. U tim teškim trenucima mnogi su prolili krv, mnogi su nažalost poginuli. Dugujemo im vječnu zahvalnost. Čuvajmo uspomenu na te hrvatske sinove, na  našu braću i  njihovo djelo- slobodnu Hrvatsku, rekao je tijekom propovijedi vl. Stjepan Zeba.

Kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata vijenac je naprije položilo izaslanstvo Kluba 118. brigade ZNG-a koje je predvodio  predsjednik Pajo Brkljačić. U ime Ličko-senjske županije poginulima su se poklonili župan dr. Darko Milinović, predsjednica Županijske skupštine Nada Marijanović, zamjenici župana Renata Hodak i Vice Nekić, kao i bivši župan i dragovoljac Domovinskog rata Milan Kolić. Uslijedila su izaslanstva brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Gospića, Općine Perušić i izaslanstvo PU ličko-senjske. Riječi molitve predvodio je vlč. Stjepan Zeba. Komemoracija je nastavljena kod spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika i ratnog vrhovnika dr. Franje Tuđmana.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.