Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-poprsja dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku započelo je obilježavanje Dana Ličko-senjske županije. Otac Domovine rođen je prije 194 godine u Velikom Žitniku pored Gospića a za života se isticao kao  političar, publicist, pjesnik i nadasve veliki hrvatski domoljub vizionarski koji se zalagao za samostalnost Hrvatske. Dan njegova rođenja Ličko-senjska županija slavi kao Dan županije.

Liku i djelu ovoga vizionara i zagovornika hrvatske slobode  poklonili su se župan Milan Kolić, budući župan dr. Darko Milinović i njegova zamjenica Renata Hodak, gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, kao i ravnatelji i direktori brojnih poduzeća i ustanova.

Komemoracija je potom održana kod spomen-križa u Gradskom groblju sv. Marije Magdalene gdje su svijeće zapalili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici policije. Riječi molitve predvodio je gospićki župnik mons. Mile Čančar. U katedrali Navještenja blažene djevice Marije održana je potom sveta misa koju je predvodio gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić. Komemoracije je održana i kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.