Radni posjet Općini Brinje župan Darko Milinović iskoristio je kako bi obišao radilište novog Vatrogasnog doma DVD-a Brinje. Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić ovom se prigodom još jednom zahvalio županu na stalnoj pomoći i razumijevanju problematike ovoga područja.

Na početku ove godine bio je manjih političkih nesuglasica, ali smo ih lako prebrodili kada su u pitanju interesi naše općine, Ličko-senjske županije i građana. Ovaj dom stajat će oko 3,3 milijuna kuna, pri čemu nam još nedostaje oko 300 tisuća pa se nadam da će nam pri tome župan pomoći, izjavio je načelnik Fumić.

Respektabilno zdanje Vatrogasnog doma bit će jedno od najmodernijih i najfunkcionalnijih u Lici. Župan Milinović razveselio je domaćine rekavši kako će Ličko-senjska županija do konca ove godine doznačiti 100 tisuća kuna za izgradnju toga objekta.

Kašnjenje u donošenju proračuna za 2019. sve nas je stajao oko 30 milijuna kuna EU-sredstava. Ta su sredstva propala. Županija se financijski stabilizirala. Ovo je jedna od općina gdje Županija sudjeluje sa znatnim sredstvima. Žao mi je što ovdje moram reći kako smo aplicirali pet projekata na natječaje vezano uz energetsku obnovu. Od 25 milijuna kuna mi nismo dobili niti kune. Ja se ne predajem lako i već narednoga tjedna ću zatražiti sastanke u Vladi RH jer to ne mogu prihvatiti. Svi mi smo pozvani reagirati na ono za što argumentirano tražimo. Ova općina je uvijek imala i  imat će moju potporu za brojne  projekte koje uspješno provodite, zaključio je žuapn Milinović.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.