Policija u Bosni i Hercegovini otkrila je i uhitila šest osoba koje su činile organiziranu kriminalnu skupinu povezanu s krijumčarenjem ilegalnih migranata preko granice s Hrvatskom, potvrđeno je u utorak iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu o ovom slučaju.

Privođenje osumnjičenih provedeno je u jutarnjim satima na području Bihaća po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz privođenje osumnjičenih krijumčara migranata, provode i pretrage objekata koje su koristili.

Iz bosanskohercegovačkog državnog tužiteljstva naveli su kako je istragom utvrđeno da su članovi organizirane kriminalne skupine migrante za novac kroz duže vremensko razdoblje najprije prevozili do Bihaća, potom ih tamo skrivali te su ih onda prebacivali na područje Hrvatske.

To su činili organizirajući prelazak granice mimo službenih graničnih prijelaza.

Svi uhićeni će tijekom dana biti predani tužitelju radi daljeg procesuiranja.

Ovo je prva veća akcija pravosuđa i policije u BiH na razbijanju mreže krijumčara ilegalnih migranata. Na njeno postojanje ranije je upozoravao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je istodobno upozoravao kako Tužiteljstvo BiH ne radi dobro svoj posao što stvara dodatne probleme u nastojanjima da se kontroliraju migracije.

Gs Press / c.p. L.O. / Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.