Zadnjih dana naša je redakcija doslovno zatrpana vašim e-mailovima, uvaženi čitetelji. Stigli su nam deseci fotografija, informacija koje nam valja provjeriti, proširiti, dopuniti… Zahvaljujemo vam na tome i pozivamo vas da nam i dalje pišete.

Jedna od zadnjih prispjelih materijala stara je novost, vijest koju smo do sada nebrojeno puta objavljivali. Riječ je o konjima lutalicama. U cijelom kontekstu ove priče zanima nas, kao i cjelokupnu javnost, je li moguće da se nitko od stupova vlasti ne crveni zbog činjenice da je ogromna većina nas postala taocima šačice beskrupulozinih ljudi koji izigravaju zakone RH, uzimaju poticaje i svima nam se rugaju.

Kada netko dostavlja obrazac za prijavu za stjecanje poticaja svakako mora navesti uvjete držanja, čuvanja i skrbi o stoci. Budući se običnim ljudima po tom pitanju neumitno „puni bonus koji će izazvati tilt“ jako nas zanima tko je to i na koji način odredio dodjelu poticaja ljudima koji nemaju osnovne uvjete za bavljenjem uzgoja konja?!? S obzirom da su konji lutalice postali masovna i vrlo raširena pojava nadamo se da će, osim neodgovornih vlasnika, svoje mjestu u zatvoru naći i neki neodgovorni i korumpirani službenik koji je za određenu svotu novca dopustio da poticaje dobivaju tzv. poljoprivrednici bez pašnjaka, štala i pastira.

Već godinama svake zime gledamo mučne scene gdje jadni konji kopaju snijeg i led ne bi li se dokopali poneke travke. Usjevi su već pobrani, ili bolje reći ono što je od njih ostalo. Konje po zimi nitko ne hrani, a svoju potrebu za solju konji utažavaju tako što ližu asfalt tamo gdje su Zimske službe kolnike posipale solju. Sudara auta i konja bilo je na pretek. Vjerojatno će ih biti i dalje. Zanimljivo je da taj dio posla oko prometnih nezgoda policija odlično odrađuje. Jedini nam je problem prevencija jer za taj dio posla, bez obzira tko je nadležan, do danas nema nikoga da bi ga realizirao.

Već smo pisao o ulozi jedinica lokalne samouprave u svemu ovome. Neki su se uvrijedili i osjetili se prozvanima kada smo naveli da bi se u sve trebao uključiti i Grad Gospić. Protiv medija koji su pisali o ovom problemu digla se „kuka i motika“. Spominjalo nas se na policijskim i gradskim sastancima. Uglavnom neslužbeno. Samo zato što smo napisali istinu. Nije nam bila namjera nikoga prozivati, osim što smo slijedili logiku. Ako se gradonačelnik može javno hvaliti na Gradskom vijeću da je bio u policijskoj zasjedi i hvatao „divljake“ na motorima, onda se u suradnji s policijom Grad može uključiti i u rješavanje ovoga bezvlašća i nereda na našim cestama i uništenim usjevima.

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.