Klub vijećnika HDZ-a i koalicijski partneri predložili su Gradskom vijeću Grada Gospića laureate za nagrade povodom Dana Grada Gospića, blagdana Svete Marije Magdalene.

Gradski zbor „Vila Velebita“ već niz godina s ponosom pronosi ime Gospića i Like nastupajući na najpriznatijim manifestacijama, pozornicama i natjecanjima diljem Hrvatske i šire. Zbor djeluje pod vodstvfom prof. Danka Ivšinovića s brojnih natjecanja se doma vraćao urešen kolajnama i nagradama.

Jure Stopić je od osnutka HDZ-a bio član te stranke. Tijekom Domovinskog rata obnašao je neke najvažnije dužnosti u Kriznom stožeru za Liku i Gospić te  visoke dužnosti od samog  konsituiranja Grada Gospića kao jedinice lokalne samouprave. Pri tome je pokazao zavidnu razinu organiziranja koje su došle do izražaja  u najtežim trenucima rata. Jure Stopć preminuo je prije godinu dana i za  za nagradu predložen posthumno.

Dr. Mile Došen ugledni je gospićki pedijatar koji je cijeli svoj život posvetio liječenju djece. Kao svaki vrsni humanist dr. Došen nikada nije pitao za radno vrijeme, nego li uvijek priskakao u pomoć kada je to bilo najpotrebnije i na taj način spasio stotine života mališana.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.