Ministar unutarnjih poslova raspisao je interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika i to dva zamjenika i tri pomoćnika ravnatelja policije te načelnike čak 18 policijskih uprava.

“Prijave na interni oglas podnose se u roku 8 dana od dana objave na web stranicama Ministarstva uprave www.uprava.gov.hr, odnosno najkasnije do 1. kolovoza 2017. godine”, izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Kako postati policajac?

Provjere kandidata prilično su rigorozne. Počinju s liječničkim pregledom, pa su tako temeljni uvjeti za muškarce minimalna visina 170 centimetara i težina 60 kilograma, a za žene 160 centimetara i 50 kilograma. Važno je i da kod kandidata nema značajnijeg odstupanja od profesionalno prihvatljivog općeg izgleda i ponašanja.

Kandidate koji zadovoljavaju ove opće uvjete čeka detaljni liječnički pregled, od rada srca do pregleda zubi, kao i psihološki test. Ako i to prođu, čeka ih rigorozno testiranje fizičkih sposobnosti. Kandidate koji prođu sva ova testiranja i počnu sa školovanjem čeka pregršt zanimljivih predmeta, kako nastavnih cjelina, tako i seminara.

Nadajmo se da će se svi pridržavati ovih uvjeta jer do sada to i nije bio slučaj.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.