U duhu tradicije održan je danas u Gospićko-senjskoj biskupiji prijem predstavnika lokalne samouprave, javnih poduzeća i udruga. U uvodnoj besjedi biskupijski vikar mons. Tomislav Šporčić govorio je temeljnim vrijednostima Crkve, o nekim aktivnostima Gospićko-senjske biskupije u godini koja je na izmaku i zahvalio svima koji su svojim radom pomagali druge. Govoreći o porukama Božića i njihovim univerzalnim vrijednostima biskup dr. Mile Bogović istaknuo je kako je Isus Krist rođen za sve ljude, kao Božji sin i Spasitelj.
-Drago mi je da u ovom domu mogu pozdraviti najodgovornije ljude ovoga grada, Županije, ravnatelje i direktore poduzeća. S nama je i gradonačelnik Ogulina sa suradnicima, dekani iz naša četiri dekanata, kao i moji najbliži suradnici. Neki od pozvanih nažalost nisu mogli doći jer su na važnim sastancima u Zagrebu koji će odlučiti o budućnosti naše Domovine u narednim godinama. Radostan sam što smo u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini postavili oltarni reljef, rad umjetnika Kuzme Kovačića, jer sam u tome projektu i ja osobno dao određeni doprinos, uz pomoć mojih vrijednih suradnika. Nadam se da ćemo naredne godine slaviti Boga u novoj crkvi u Donjem Lapcu. Mnogi su bili skeptični kada smo gradili crkvu u Korenici. Sada je to zdanje sa svećenicima ondje lučonoša naše vjere, pa smo uvjereni da će se to dogoditi i u Lapcu. Ovo je godina milosrđa koju će u kršćanskom duhu rado provoditi jer nas na tako uči i Kristov nauk. Ta inicijativa našega pape Franje potrebna je u cijelome svijetu, jer ona ne gleda kako bismo druge osudili, nego kako li bismo im pomogli. Ovih dana su nam pogledi uprti u naš politički vrh, pa se molimo da će nam naredna godina biti bolja i sretnija od ove, kazao je biskup dr. Mile Bogović čestitajući blagdane okupljenima. U ime gostiju riječi zahvale i čestitke uputio je gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić.
-Zahvaljujem se vama, oče biskupe, zahvaljujem se svim svećenicima Gospićko-senjske biskupije. Vjerujem da smo svi mi, svako na svoj način, bili dobri suradnici i partneri u svim svojim aktivnostima. Živimo u najvećoj i najljepšoj hrvatskoj županiji koja ima najmanje stanovnika. Svima nam je cilj da se ovdje bolje živi, da nas bude više i to su nam bez sumnje osnovne smjernice i misli vodilje u našim ukupnim aktivnostima. Svima vama želim sretan Božić i uspješnu Novu 2016. godinu, rekao je u svojem obraćanju nazočnima gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.